Upptäck livet i Hudiksvall med Rekryteringståget

Flytta till Hudiksvall - Rekryteringståget

Flytta Till skapades för att hjälpa människor som drömmer om ett liv utanför storstan och alla Sveriges många mindre orter att mötas. Därför blir vi lite extra glada när vi får en pratstund med Lava Bastan, projektledare för initiativet Rekryteringståget, om detta kreativa event anordnat av Hudiksvalls kommun i samarbete med lokala företag och organisationer.

Rekryteringståget är precis vad det låter. Ett abonnerat X2000-tåg som avgår från Stockholms Centralstation och tar dig som är nyfiken på hur det skulle vara att bo längs Norrlandskusten upp till vackra Hudiksvall där bland annat en rekryteringsmässa väntar.

”Det går inte att förmedla en känsla av en plats någon annanstans. Vi vill genom den här satsningen visa på vilka fantastiska möjligheter Hudiksvall med omnejd har att erbjuda,” säger Lava Bastan entusiastiskt.

Förutom att träffa ett 30-tal arbetsgivare på rekryteringsmässan kan du och familjen gå på guidad rundtur, ta in atmosfären och se om ”Glada Hudik” lever upp till sitt smeknamn.

Det märks att Lava brinner för att fler ska få upp ögonen för denna pärla längs Norrlandskusten och det märks även att Lava trivs med att vara en ambassadör för kommunen:

”Många företag och organisationer åker ut till olika platser runt om i Sverige för att locka till sig kompetens. Idag flyttar man till en plats och inte till ett jobb och därför är det viktigt att berätta om vad man som plats har att erbjuda både när det gäller att leva och att arbeta. Vi vill ge möjligheten till framtida inflyttare att uppleva vår vackra, familjevänliga kommun på plats.”

Vi på Flytta Till gillar kreativa, framåtlutade initiativ som Rekryteringståget och kommer självklart att åka med för att uppleva Hudiksvall och dela med oss av våra intryck med alla er.

När?
Tåget avgår från Stockholm Centralstation söndagen den 16/9 kl. 08.00 och är tillbaka i Stockholm samma kväll.

Var?
Hudiksvall

Kostnad?
188kr. I biljetten ingår tågresa tur och retur, frukost  på tåget, entré samt lunch på rekryteringsmässan och lättare förtäring på hemfärden. Buss till mässan, aktiviteter för barn, samt guidad tur i Hudiksvalls kommun ingår också.

Läs mer om eventet och boka din biljett på rekryteringstaget.se.

Be the first to comment

Leave a Reply

Din e-post adress kommer inte att publiceras offentligt.


*