KORT OM ALINGSÅS

Kommer inom kort

Alingsås, enligt många Västsveriges vackraste kulturstad, ligger i en levande bygd. Den charmiga innerstaden med sina kullerstensbeklädda innergårdar, genuina butiker och historiska trähus kallas inte för inte kaféstaden.

Varför flytta till Alingsås?

I Alingsås har du alltid nära till naturen och vattnet, som även flyter fram i Alingsås stadskärna. Kommunen är känd för sitt kuperade landskap med många sjöar.

Alingsås är nära till mycket annat också. Bara fem mil bort ligger Göteborg och tack vare bra kommunikationer får du snabbt tillgång till storstadens sus och brus.

Redan på stenåldern var Alingsås en betydande handelsplats och det är ett arv som förvaltas väl. Undersökningar visar att många kommer hit för just handeln och kanske även ett besök på något av stadens många kaféer. Alingsås är nämligen en av de kafétätaste städerna i Sverige.

Så, om du inte redan förstått det: Här är det bäst att bo! Det bekräftar den ”bäst-att-bo” rapport som Internationella Handelshögskolan i Jönköping tagit fram i samarbete med magasinet Fokus. Enligt tidningen är Alingsås en av landets allra bästa landsbygdskommuner att bo i.

Så välkommen hit!

UTFORSKA ALINGSÅS

{:gb} {:}